onsdag 28 januari 2009

Besök hos Doktorn och ny kost på ingående

Idag kl 11.15 hade vi tid på barn kliniken med charlie ang hans mage som har krånglar i ca ett år nu, allt började med rejäl förstoppning, så han tillslut kräktes upp maten han åt. Efter det har magen fortsatt att krångla lite titt som tätt, men lätta förstoppningar,diaré och magknip nu den senaste månaden har han sagt väldigt ofta,nästan varje dag att han har ont i magen och i helgen skrek han rakt ut av magknip, han är även väldigt gasig mellan varven. För ca ett halv år sedan tog det prover på kliniken för att se om det berodde på sköldköttel eller om han var känslig mot gluten samt laktos, allt visade sej vara helt normal, men eftersom magknipen blivit oftare på senare tid så togs proverna om idag, och en strikt mjölkfri kost ska införas här hemma. Den 16 februari ska vi på information om denna kost, va tydligen mkt påläsande, och från och med då ska vi följa denna kost i 3 veckor med charlie för att se om det blir någon skillnad men hans mage. Visar det sej att han blir bra under dessa veckor så antar jag att det bara är att fortsätta? Doktorn va lite smått otydligt och dum som man är kommer man ju på alla frågor efter besöket!!!! Dom skulle iaf ringa om 3 månader igen för att se hur det gått.

Charlie har pratat hela dagen om besöken på barnkliniken,
- doktorn lyssna hjärta
- doktorn kände mage
- Illa finger, MIN hand! kom blod! (dom stickte honom i fingret och fyllde 4 rör med blod, och det var inte populärt)
- gick bra (han har avslutat allt med att det faktistk gick bra =) )

Eftersom han var så duktig på sjukhuset lovade jag att han skulle få äta vilken mat han ville och få köpa godis sen, så efter det så åkte vi ner på stan och mötte upp Linn och för att sedan sätta oss på MC Donald som charlie hade bestämt, och gud va han åt! Det är nog jobbigt att vara på sjukhuset, sen fick han köpa godis och betala själv oxå (snacka om att han såg stolt ut). Gick hem till linn med allt godis (där sket sej mitt sötsaksförbud åter igen, från och med nu lägger jag ner!) och tittade på alvin och gänget (tror den hette så iaf?).

Föresten nu kanske jag/vi kan hålla oss undan en massa sötsaker när vi börjar med mjölkfri kost så är det väldigt mkt godis och kakor och framför allt chips samt ostkrokar han inte får äta så då kan vi ju inte köpa hem detta till oss andra heller. Nått posetivt med det hela, posetivt är ju så klart att charlie blir bra oxå om det nu är det här som är problemet.





1 kommentar:

Sandra ♥ sa...

men oj, stackarn!! Hoppas han blir bättre nu då! Men vad tusan kan det annars vara om det inte är maten då? får iaf hoppas att han blir bättre! tack för länken, jag tycker själv att jag är en datanörd men jag får fan inte ihop det! GRRR